Mėsos apkepėlė su baklažanais ir bešamelio padažu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt
- Morkos 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Faršas 500 g
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Pomidorų padažas 1 šaukštas (-ai)
- Grikiai Pagal skonį
- Fermentinis sūris 100 g
- Sviestas 30 g
- Miltai 2 šaukštas (-ai)
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Užkaičiame puodą su pasūdytų vandeniu ir jam užvirus sudedame virti grikių kruopas. Nuplauname ir nusausiname baklažaną. Supjaustome ~0,5-0,7 mm griežinėliais ir truputį pasūdome. Įkaitname keptuvėje aliejų ir apkepiname baklažano gabalėlius. Aliejaus geriau negailėti, nes sausoje keptuvėje iškepęs baklažanas nebus skanus. Iškepus būtinai riebalų perteklių nusausinkite popierinių ranksluoščiu.
- Svogūną supjaustome, morką sutarkuojame stambia tarka. Į įkaitintą keptuvę dedame svogųną, kiek pakepiname, po to dedame tarkuotą morką ir dar pakepame 5-7 min. Iškeptas daržoves sudėti į lėkštę.
- Paruošiame faršą:žalumynus nuplauname ir susmulkiname. Česnaką nulupame ir sugrūdame. Į įkaitintą aliejų keptuvėje dedame česnaką, pakepiname. Sutrupiname faršą. Sudome, barstome pipirais. Apkepus dedame pomidorų padažą, žalumynus. Gerai išmaišome.
- Kepimo indo dugną išklojame keptais baklažano griežinėliais. Ant jų dedame kepintą faršą. Po to klojame sluoksnį kepintų svogūnų ir morkų. Galų gale suberiame išvirtas grikių kruopas.
- Pasiruošiame Bešamelio padaž. Keptuvėje įkaitiname sviestą. Dedame miltus. Truputį pakepiname. Pilame pieną, maišome šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai. Sūdome, skaniname pipirais. Kai sutirštės padažas, beriame smulkintus krapus. Paruoštą padažą pilame į kepimo indą ant susluoksniuotos užkepėlės.
- Sutarkuojame sūrį. Galima jį barstyti prieš šaunant užkepėlę į orkaitę, arba likus 5-7 min. iki kepimo pabaigos.
- Kepimo indą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20 min.