Mėsainiai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Mėsainiai

Ingredientai

  • Bandelė 12 vnt
  • Salotos 20 g
  • Svogūnas 2 vnt
  • Fermentinis sūris 150 g
  • Pomidorų padažas 500 ml
  • Agurkai 500 g
  • Jautiena 800 g
  • Džiuvesėliai 2 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Vanduo 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Jautieną sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, džiuvėsėliais, padažu, vandeniu, skaninkite pipirais ir druska. Masę palikite šaldytuve 20 minučių. Kai atvės, suformuokite 12 plokščių maltinukų.
  2. Recepto orginale siulo maltinukus kepti ant įkaitintų grotelių po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės. Kepant šlakstyti aliejumi. Aš grotelių neturiu, todėl iškepiau tiesiog keptuvėje su aliejumi, iškeptus dėjau ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebaliukai.
  3. Mėsainių bandeles perpjauname, aptepame plonu sviesto sluoksniu ir pakepiname ant grotelių. Aš namų salygomis jas įkišau į labai kaštą orkaitę ant kepimo grotelių, vos kelioms minutėms.
  4. Tada ant bandelių dedame po salotos lapą, ant jo - mėsos blynelį, užkrečiame pomidorų padažo, arba mėsainių padažo ( aš pasidariau tokį savadarbį padažiuką iš pikantiškų garstyčių, majonezo ir kečiupo), ant padažo dedame pakepintus svogūnus (nedėjau, nes šeimyna nemėgsta), sūrio gabalėlį, troškintų daržovių arba labai plonai supjaustyto marinuoto agurkėlio griežinėlių, vėl salotų lapą.Galiausiai užvožkite ant viršaus antras bandelių dalis.

Panašūs receptai