Meduolių pyragas su bananais
#bananai #desertai #desertųreceptai #gimtadieniopatiekalai #meduoliai #tortųreceptai #velykųpatiekalai
Pats paprasčiausias torto receptas, koks tik gali būti! Paprasčiausias, bet tikrai ne prasčiausias, tinkantis netgi gimtadienių tortams. Receptas patikrintas, o tortas labai skanus, tad tikrai niekuomet neapsiriksite gamindami pyragą pagal šį receptą. Tačiau ne paslaptis, jog tokį pyragą pagamintų net darželinukas!
Ingredientai
- Šokoladiniai meduoliai 500 g
- Grietinė 500 g
- Cukrus 50 g
- Bananas 4 vnt
Eiga
- Jeigu norime pagaminti didesnį kiekį, proporcingai didiname ingredientų kiekį.
- Visų pirma, cukrų išplakame su grietine.
- Sutrupiname pirmą meduolių sluoksnį į norimą formą. Supjaustome bananus griežinėliais.
- Ant meduolių sluoksnio užpilame dalį grietinės ir išdėliojame bananus.
- Vėl trupiname meduolių sluoksnį ir dedame grietinės bei bananų. Sluoksnių galime daryti tiek, kiek tik norime. Taip pat galime sluoksnius paįvairinti skirtingais meduoliais, kad gautųsi spalvingesnis pyragas.
- Paskutinį sluoksnį rekomenduotina užbaigti meduolių sluoksniu ir gerai suslėgti, kad visi meduoliai permirktų grietine.
- Jeigu norėtumėte papuošti pyragą, galima jį aplieti lydytu šokoladu. Tam reikės 2 šokolado plytelių, šiek tiek grietinėlės ir sviesto, kad lengviau išsilydytų. Šokoladą susmulkiname, į indą įpilame šiek tiek grietinėlės, sviesto, viską lydome ant labai silpnos ugnies, po to užpilame ant gauto pyrago.
- Dedame pyragą į šaldytuvą ir po 2-3 val. jau galime skanauti meduolių pyragą su bananų įdaru.
- Skanaus!