Meduolis
Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 15, 2017
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Puikus meduolio receptas
Ingredientai
- Medus 500 ml
- Cukrus 2 stiklinė (-ės)
- Margarinas 250 g
- Miltai 1 kg
- Kiaušiniai 3 vnt
- Kepamieji milteliai 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Imbieras 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Graikiniai riešutai 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Medų, cukrų ir margariną kaitinti, kol pasidarys vienalytė masė (geriausia tai daryti ant garų). kai atvės, sudėti visus kitus produktus ir gerai išminkyti.
- Tešlą suspausti į kamuolį, dėti į molinį arba emaliuotą indą, uždengti ir laikyti vėsioje vietoje (galima net kelias dienas).
- Prieš kepant iškočioti 5 cm storio sluoksniu, dėti į riebalais patepą, miltais pabarstytą skardą ir 180 laipsnių karstumo orkaitėje kepti 40-45 min. Iškepusį meduolį galima aplieti tirpintu šokoladu.