Medumi glazūruota lašiša
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Pasakiškas lašišos receptas.
Ingredientai
- Lašiša su oda 2 g
- Aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Medus 1 šaukštas (-ai)
- Raudonojo vyno actas 1 šaukštas (-ai)
- Sojos padažas 4 šaukštas (-ai)
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Agurkai 1 vnt
- Cukrus 1 vnt
- Paprika 1 vnt
- Žemės riešutai 80 g
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
- Citrina 1 vnt
Eiga
- Garnyrui: nulupkite agurką, supjaustykite siauromis juostelėmis. Lengvai apibarstykite cukrumi, užpilkite vandeniu ir palaikykite.
- Padažui: išėmę sėklides, smulkiai supjaustykite aitriąją papriką ir sutrinkite grūstuvėje kartu su riešutais ir kalendra. Įpilkite porą šaukštų alyvų aliejaus ir sumaišykite vientisą masę. Pagardinkite šlakeliu vyno acto.
- Susmulkinkite česnako skiltelę ir mažame dubenėlyje išmaišykite su medumi, vyno actu ir sojos padažu. Įberkite pipirų.
- Lašišos pjausnius apkepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė. Užpilkite medaus ir sojos padažu ir padėkite šiltai.
- Agurko juosteles išimkite, nusausinkite ir sudėkite į lėkštes, apšlakstykite žemės riešutų padažu. Ant viršaus uždėkite glazūruotus lašišos kepsnius. Dekoruokite citrinos griežinėliais.