Medaus tortas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Medaus tortas
Ingredientai
- Sviestas 50 g
- Medus 3 šaukštas (-ai)
- Rudasis cukrus 130 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Pienas 60 g
- Soda Pagal skonį
- Miltai 420 g
- Grietinėlė 480 g
- Grietinė 240 g
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Vanilė 1 šaukštas (-ai)
- Želatina 3 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Lakštai Indą su sviestu, pienu, medumi ir cukrumi įstatyti į kitą indą su verdančiu vandeniu. Kaitinti, kol viskas ištirps. Nukėlus indą nuo ugnies, į masę įmušti kiaušinį. Viską gerai išmaišyti. Kitame inde miltus sumaišyti su soda, į kurį po truputį supilti skystąją masę. Išminkyti tešlą. Jei reikia, suberti dar miltų, kad tešla neliptų prie rankų. Paruoštą tešlą uždengti rankšluosčiu ir palaikyti 15 min. Iš tešlos iškočioti plonus lakštus, juos keliose vietose subadyti šakute. Kepti apie 5-10 min. (kol lakštai lengvai paruduos) 180 C įkaitintoje orkaitėje. Priklausomai nuo torto dydžio, turėtų gautis apie 8 - 12 lakštų. Lakštus galima apipjauti ir nekeptus, ir iškeptus.
- Kremas grietinėlę trumpai paplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Želatiną užpilti vandeniu, brinkinti apie 5 min. Likusią, 60 g, grietinėlę pašildyti (neužvirinti), į ją sudėti išbrinkintą želatiną ir išmaišyti, kad želatina ištirptų. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Mažu greičiu plakant pagrindinę grietinėlę, po truputį supilti grietinėlę su želatina. Padidinti mikserio greitį ir plakti grietinėlę iki standžios masės. Išplaktą grietinėlę padalinti į dvi dalis. Vieną dalį sumaišyti su grietine, kitą dalį palikti torto papuošimui.
- grietinėlės trumpai paplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Želatiną užpilti vandeniu, brinkinti apie 5 min. Likusią, 60 g, grietinėlę pašildyti (neužvirinti), į ją sudėti išbrinkintą želatiną ir išmaišyti, kad želatina ištirptų. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Mažu greičiu plakant pagrindinę grietinėlę, po truputį supilti grietinėlę su želatina. Padidinti mikserio greitį ir plakti grietinėlę iki standžios masės. Išplaktą grietinėlę padalinti į dvi dalis. Vieną dalį sumaišyti su grietine, kitą dalį palikti torto papuošimui.