Medaus tortas
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Medaus tortas
Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Soda 2 šaukštas (-ai)
- Miltai 250 g
- Grietinė 750 g
- Cukraus pudra 1 stiklinė (-ės)
- Citrina 1 vnt
Eiga
- Kiaušinius, cukrų, medų sudėti į puodą ir pakaitinti įstačius į kitą indą(jame turi būti vanduo), kol pasidarys vientisa, karšta masė.
- Puodą ištraukti iš indo.Į masę supilti miltus ir sodą ir maišyti.
- Išminkykite tešlą.Iš jos iškočiokite apvalius lakštus (jų gaunasi apie septyni) ir pakepti orkaitėje neilgiau nei dešimt minučių (kol pasidarys lengvai apskrudę).Jei lakšai iškart netilps į orkaitę, gali tekti kept per kelis kartus.
- Kol kepa lakštai nuo citrinos nutarkuokite žieveles ir atidėkite. Iš pačios citrinos išspauskite sultis.
- Išplakite grietinę su cukrumi, supilkite žieveles ir citrinos sultis ir dar gerai išplakite.
- Lukterkite, kol atšals lakštai.Kai atšals tepkite kremu vieną lakštą, ant jo kitą lakštą ir jį taip pat tepkite kremu ir taip toliau darykite, kol sunaudosite lakštus.
- Tortą palikite nakčiai šaldytuve.