Mažieji briuselio kopūstai su pančeta
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Mažieji briuselio kopūstai kepinti su pančeta - puikus garnyras, tinkantis prie įvairių patiekalų. Pančeta – susukta vytinta kiaulienos šoninė, minkštesnė ir sultingesnė negu įprasta šoninė.
Ingredientai
- Briuselio kopūstai 200 g
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Pančeta 150 g
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Vištienos sultinys 50 ml
Eiga
- Sudėkite briuselio kopūstus į puodą su verdančiu vandeniu. Pavirinkite 5 minutes. Po to briuselio kopūstus nusausinkite.
- Supilkite aliejų į keptuvę, sudėkite pančetą (arba tiesiog paprastą šoninę), sudėkite česnaką, kiek pakepinkite kelias minutes, tuomet sudėkite briuselio kopūstų. Kaitinkite tol, kol pradės kiek ruduoti, apie 6 minutes.
- Apibarstykite norimais prieskoniais.
- Skanaus!