Maskarponės sūrio tortas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Labai skanus, šventinis maskarponės tortas.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 4 kremui, 3 biskvitui 7 vnt
  • Biskvitui: Cukrus 150 g
  • Druska Pagal skonį
  • Miltai 150 g
  • Kremui: Maskarponė 500 g
  • Cukraus pudra 75 g
  • Želatina 2 šaukštas (-ai)
  • Druskos Pagal skonį
  • Puošimui: Braškės 250 g
  • Želė 1 pakuotė (-ės)

Eiga

  1. Biskvitui. Naudokite 3 kiaušinius. Juos reikia išplakti su cukrumi, įpilti žiupsnį druskos, miltus. Kepimo formą patepkite sviestu, supilkite tešlą. Įkaitinę orkaitę įdėkite kepti biskvitą 180 laipsnių temperatūroje. Kepkite apie 25 minutes, kol pagels. Jeigu norite galite pasiruošti kelis biskvitus.
  2. Kremui. Visų pirma išbrinkinkite želatiną apie pusvalandy užmirkę keliuose šaukštuose vandens. Pakaitinkite sustingusią želatiną verdančiame vandenyje, kad suskystėtų ir galėtumėte pilti į kremą. Atskirkite kiaušinių (4vnt.) baltymus nuo trynių. Išplakite trynius su cukraus pudra iki baltos purios masės. Į išplaktus trynius pamažu pilti želatiną, sudėkite atšildytą maskarponės sūrį ir išplakti. Baltymus išplakti su žiupsniu druskos ir išplakti iki putų, putas sukrėsti į maskarponės sūrio masę (stenkitės atsargiai). Biskvito lakštą įdėti į tortinę ir užpilti paruoštą kremą. Biskvito nepamirškite atvėsinti. Padėkite tortą į šaldytuvą bent 3 valandoms, kad kiek sustingtų.
  3. Puošimui. Braškes supjaustykite per pusę, želė paruoškite kaip ant pakelio, žėlė nėra būtina, tačiau, jeigu tortą planuojate laikyti kelias dienas, tuomet geriau užpilkite želė. Tortą dar galite papuošti aptepdami riebia grietine.
  4. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!