Marokietiškos vištienos šlaunelės

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Labai gardi vištiena, netradicinis receptas.

Ingredientai

  • Česnakų skiltelės 2 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Ciberžolė 2 g
  • Kmynai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Vištienos kulšelės 4 vnt
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 2 vnt
  • Citrina 1 vnt
  • Žaliosios alyvuogės Pagal skonį
  • Kalendra 2 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Nedideliame indelyje sutrinkite česnaką ir druską. Berkite papriką, ciberžolę ir kmynus ir viską sutrinkite iki pastos tekstūros. Įpilkite tiek aliejaus, kad pasta būtų pakankamai skysta, tačiau vis dar būtų pakankamai tiršta ištrinti vištienos šlauneles ir nenubėgtų.
  2. Sudėkite vištienos šlauneles į dubenį, gerai ištrinkite pasta, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą marinuotis bent porai valandų, galite ir per naktį.
  3. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepinkite kol jie suminkštės. Dėkite vištienos šlauneles ir apkepinkite iš abiejų pusių. Sudėkite citrinos riekeles ir įpilkite tiek vandens, kad vištieną uždengtų maždaug iki pusės. Dosniai įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite apie 25 min., kol vištiena taps minkšta.
  4. Suberkite alyvuoges, šviežią kalendrą ir patiekite. Puikiai tiks su laukiniais ryžiais arba kuskusu.

Panašūs receptai