Marokietiškas raudonųjų lęšių ir avinžirnių troškinys

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šiame marokietiškame troškinyje puikiai dera lęšiai, avinžirniai, paprika, kokoso pienas bei nuostabaus skonio prieskoniai. Puiki idėja pietums ar vakarienei, kai norisi kažko egzotiškesnio! Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Raudonieji lęšiai 100 g
  • Avinžirniai 1 skardinė (-ės)
  • Svogūnas 2 vnt
  • Paprika 1 vnt
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Kokoso pienas 1 skardinė (-ės)
  • Malta ciberžolė 0.3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Malta paprika 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kuminas (maltas) 0.3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Maltas cinamonas 0.3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Maltas kardamonas 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Maltas imbieras 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska, kvapnieji pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Raudonuosius lęšius verdame apie 20 min. užpylę beveik dvigubai vandens.
  2. Keptuvėje pakepiname svogūną bei papriką alyvuogių aliejuje.
  3. Sumaišome sausus prieskonius.
  4. Priklausomai nuo to, kur norite gaminti troškinį - keptuvėje ar puode - suberiame visus ingredientus – lęšius, avinžirnius, pakeptą svogūną bei papriką, kokoso pieną, prieskonius. Kelias minutes patroškiname.
  5. Skanaus :)

Panašūs receptai