Marmurinis varškės pyragas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Tobulas varškės pyragas.

Ingredientai

  • Varškė 250 g
  • Grietinė 125 g
  • Tirpintas sviestas 1 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 200 g
  • Miltai 3 šaukštas (-ai)
  • Vanilės ekstraktas 1 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio baltymas 3 vnt
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Šokoladas 30 g

Eiga

  1. Pyragui skirtą kepimo formą ištepkite riebalais ir į ją suberkite sausainių trupinius. Ištirpinkite sviestą ir juo apliekite sausainių trupinius. Šakute visąk gerai išmaišykit ir suspauskite formuodami pyrago pagrindą.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių ir į ją pašaukite pyrago pagrindą 8-ioms minutėms. Po to leiskite ataušti.
  3. Inde gerai sumaišykite ir išsukite varškę su grietine. Į masč suberkite cukrų, miltus, gerai išmaišykit. Įberkite vanilės ekstraktą, kiaušinį ir kiaušinio baltymus. Maišytuvu išgaukite tolygią masę. Viską supilkite ant sausaininio pyrago pagrindo.
  4. Šokoladą ištirpinkite dubenėlį įstatydami į puodą su verdančiu vandeniu (arba mikro bangų krosnelėje). Tai padarę šokoladą pilkite ant pyrago, kad jis padengtų visą paviršių. Ir tada peiliu išvedžiokite norimus ornamentus.
  5. 35-ioms minutėms pašaukite į 160 laipsnių orkaitę. Ištraukus praaušinkite ir uždengę pastatykite į šaldytuvą mažiausiai 4-ioms valandoms.

Panašūs receptai