Marmuriniai keksiukai su kava
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Tirpstantys burnoje ir vieni iš gardžiausių keksiukų!
Ingredientai
- Sviestas 200 g
- Cukrus 1 stiklinė (-ės)
- Miltai 1 stiklinė (-ės)
- Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pienas 80 ml
- Kakava 15 g
- Stipri kava 7 arb. šaukštelis (-iai)
- Kiaušiniai 5 vnt
Eiga
- Sviestą su cukrumi ir druska išplakti su mikseriu iki purios masės.
- Po vieną mušti kiaušinius ir kaskart dar paplakti apie vieną minutę.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ir suberti į sviesto masę, išmaišyti.
- Supilti pieną ir dar kartą viską permaišyti.
- Trečdalį tešlos atskirti į kitą dubenį ir suberti kakavos miltelius, supilti atvėsintą kavą. Viską vėl išmaišyti.
- Į keksiukų formą sudėti popierines formeles arba formą ištepti aliejumi ir pakaitomis sluoksniais pilti po truputį baltos, juodos masės jas lengvai pamaišyti pagaliuku, kad tešla viduje šiek tiek susimaišytų ir kesiukai gautų ornamentą.
- Kepti įkaitintoje iki 175 C orkaitėje apie 20-25 min. Skanaus!