Marmuriniai keksiukai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Marmurinių keksiukų receptas

Ingredientai

  • Sviestas 200 g
  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Miltai 280 g
  • Cukraus pudra 220 g
  • Migdolai 60 g
  • Kepamieji milteliai 10 g
  • Kakava 30 g

Eiga

  1. Dubenyje ant vandens garų vonelės šaukštu suminkštinti sviestą iki tyrelės. Nukelti nuo garų ir mikseriu išplakti iki purumo. Po vieną kruopščiai įmaišyti kiaušinius. Suberti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Suberti persijotą cukraus pudrą, kepimo miltelius ir maltus migdolus. Išmaišyti.
  2. Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį įmaišyti kakavos miltelius. Keturkampę kekso formą patepti riebalais. Sluoksniais sudėti tešlas (pusę tamsios, pusę šviesios ir t. t.). Šiek tiek pamaišyti šakute.
  3. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 35 - 40 min. Iškepusį keksą ataušinti ant grotelių.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!