Marinuotos krevetės ant griliaus
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Ingredientai
- Petražolės 50 g
- Citrina 1 vnt
- Čili prieskoniai 2 šaukštas (-ai)
- Krevetės 900 g
- Pomidorų padažas 1 šaukštas (-ai)
- Raudonėlis 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Alyvuogių aliejus 200 ml
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
Eiga
- Susmulkintas petražoles meskite į dubenį kartu su susmulkintais česnakais, raudonėliu, druska, pipirais, aluvuogių aliejumi, pomidorų padažu, aštriu padažu ir įspauskite citrinos sultis; sumaišykite. Vieną dalį marinato rezervuokite griliaus sulaistymui, kitą supilkite į didelį sandarų maišą kartu su krevetėmis ir dvi valandas marinuokite šaldytuve.
- Įkaitinkite grilių iki vidutinio karščio. Krevetes suverkite ant iešmų perdurdami kiekvieną per uodegą ir per galvą. Naudotą marinatą galite išmesti.
- Truputį ištepkite griliaus groteles (jeigu tokias naudojate) su aliejumi. Kepkite kiekvieną krevečių pusę po maždaug 5 minutes arba kol patamsės, dažnai sulaistydami su rezervuotu marinatu.