Marinuotos krevetės ant griliaus

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Ingredientai

  • Petražolės 50 g
  • Citrina 1 vnt
  • Čili prieskoniai 2 šaukštas (-ai)
  • Krevetės 900 g
  • Pomidorų padažas 1 šaukštas (-ai)
  • Raudonėlis 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Alyvuogių aliejus 200 ml
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)

Eiga

  1. Susmulkintas petražoles meskite į dubenį kartu su susmulkintais česnakais, raudonėliu, druska, pipirais, aluvuogių aliejumi, pomidorų padažu, aštriu padažu ir įspauskite citrinos sultis; sumaišykite. Vieną dalį marinato rezervuokite griliaus sulaistymui, kitą supilkite į didelį sandarų maišą kartu su krevetėmis ir dvi valandas marinuokite šaldytuve.
  2. Įkaitinkite grilių iki vidutinio karščio. Krevetes suverkite ant iešmų perdurdami kiekvieną per uodegą ir per galvą. Naudotą marinatą galite išmesti.
  3. Truputį ištepkite griliaus groteles (jeigu tokias naudojate) su aliejumi. Kepkite kiekvieną krevečių pusę po maždaug 5 minutes arba kol patamsės, dažnai sulaistydami su rezervuotu marinatu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!