Marinuota menkė
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Marinuotos menkės receptas.
Ingredientai
- Menkės 1 kg
- Aliejus Pagal skonį
- Actas 4 šaukštas (-ai)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Morkos 1 vnt
- Svogūno roputės 1 vnt
- Petražolių šaknys 1 vnt
- Salierai Pagal skonį
- Lauro lapai 1 vnt
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
- Citrina Pagal skonį
Eiga
- Nuvalytą menkę išskrosti, išimti iš jos kaulus, atsargiai nulupti jos odelę ir supjaustyti gabalėliais. Paruoštus gabalėlius pasūdyti, apibarstyti pipirais ir iš abiejų pusių iškepti aliejuje iki gražiai pagels.
- Marinatui: daržoves nuvalyti, supjaustyti griežinėliais, sudėti į šaltą vandenį ir virti kol suminkštės. Likus 10 min. iki virimo pabaigos, sudėti prieskonius. Baigus virti, supilti actą, suberti druską ir cukrų. Marinatą atvėsinti ir užpilti paruoštą menkę. Laikyti 1 dieną.
- Marinuotą menkę į stalą patiekti užpiltą silpnai rūgščiu marinatu. Puošti žalumyninėmis daržovėmis, citrinų griežinėliais.