Marinuota menkė

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Marinuotos menkės receptas.

Ingredientai

  • Menkės 1 kg
  • Aliejus Pagal skonį
  • Actas 4 šaukštas (-ai)
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Morkos 1 vnt
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Petražolių šaknys 1 vnt
  • Salierai Pagal skonį
  • Lauro lapai 1 vnt
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Citrina Pagal skonį

Eiga

  1. Nuvalytą menkę išskrosti, išimti iš jos kaulus, atsargiai nulupti jos odelę ir supjaustyti gabalėliais. Paruoštus gabalėlius pasūdyti, apibarstyti pipirais ir iš abiejų pusių iškepti aliejuje iki gražiai pagels.
  2. Marinatui: daržoves nuvalyti, supjaustyti griežinėliais, sudėti į šaltą vandenį ir virti kol suminkštės. Likus 10 min. iki virimo pabaigos, sudėti prieskonius. Baigus virti, supilti actą, suberti druską ir cukrų. Marinatą atvėsinti ir užpilti paruoštą menkę. Laikyti 1 dieną.
  3. Marinuotą menkę į stalą patiekti užpiltą silpnai rūgščiu marinatu. Puošti žalumyninėmis daržovėmis, citrinų griežinėliais.

Panašūs receptai