Marinara padažas
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Klasikinis italų virtuvės marinara padažas, kuris puikiai dera su makaronų patiekalais arba pica.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Mažas svogūnas (smulkiai supjaustytas) 1 vnt
- Česnakų skiltelės (sutrintos) 3 vnt
- Pomidorai 800 g
- Lauro lapas 1 vnt
- Druska 1 žiupsnelis
- Čiobrelis, raudonėlis, bazilikas ar kiti prieskoniai Pagal skonį
Eiga
- Nulupkite pomidorų odeles, pasinaudoję karšo-ledinio vandens metodu.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir patroškinkite svogūnus, kol jie suminkštės (apie 5-8 min.). Sudėkite česnaką ir pakepkite apie 30 s.
- Pomidorus susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę kartu su svogūnų ir česnakų mišiniu. Sudėkite prieskonius ir lauro lapą. Jeigu naudosite baziliką, jį dėkite pačioje pabaigoje.
- Masę kepkite ant vidutinės ugnies apie 20 min., kol sumažės skystis ir padažas truputį sutirštės.
- Padažą galima naudoti iškart. Šaldytuve jis laikysis apie savaitę. Taip pat jį galima užšaldyti ir laikyti iki 3 mėn.