Margas pyragas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Sviestas 250 g
- Cukrus 200 g
- Grietinė 200 g
- Kiaušiniai 5 vnt
- Kepimo milteliai 1 vnt
- Kakava Pagal skonį
- Razinos Pagal skonį
- Miltai 1/2 kg
Eiga
- Sviestą arba margariną sukti dubenyje, kol suminkštėja. Sudėti kiaušinių trynius, ištrintus su puse normos cukraus, grietinę, sumaišytą su kepimo milteliais, įmaišyti miltus, nuplautas ir miltuose pavoliotas razinas.
- Kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki purumo ir atsargiai, apvartant, įjungti į tešlą.
- Tešlą padalyti į dvi dalis - į vieną jų, sukant, kad vienodai pasiskleistų, įmaišyti kakavos miltelius.
- Paruošti kepimo formą, jos dugną ir kraštus plonai ištepti sviestu arba margarinu. Tešlą pilti sluoksniuojant šviesią ir tamsią. Kepti vidutinio karštumo (apie 175⁰C) orkaitėje apie 30 min. Iškepusį pyragą atvėsinti formoje. Pateiki į stalą supjaustytą gabalėliais.