Margas pyragas

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Sviestas 250 g
  • Cukrus 200 g
  • Grietinė 200 g
  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Kepimo milteliai 1 vnt
  • Kakava Pagal skonį
  • Razinos Pagal skonį
  • Miltai 1/2 kg

Eiga

  1. Sviestą arba margariną sukti dubenyje, kol suminkštėja. Sudėti kiaušinių trynius, ištrintus su puse normos cukraus, grietinę, sumaišytą su kepimo milteliais, įmaišyti miltus, nuplautas ir miltuose pavoliotas razinas.
  2. Kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki purumo ir atsargiai, apvartant, įjungti į tešlą.
  3. Tešlą padalyti į dvi dalis - į vieną jų, sukant, kad vienodai pasiskleistų, įmaišyti kakavos miltelius.
  4. Paruošti kepimo formą, jos dugną ir kraštus plonai ištepti sviestu arba margarinu. Tešlą pilti sluoksniuojant šviesią ir tamsią. Kepti vidutinio karštumo (apie 175⁰C) orkaitėje apie 30 min. Iškepusį pyragą atvėsinti formoje. Pateiki į stalą supjaustytą gabalėliais.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!