Mandarinų pyragas su aguonomis ir grikių miltais

Šefo receptai
Įkėlė: Geg 15, 2017
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Kiek neįprastas pyragas, kurio gamybai naudojami grikių miltai.

Ingredientai

  • Grikių miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Avižų dribsniai 1 stiklinė (-ės)
  • Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Soda 1.5 arb. šaukštelis (-iai)
  • Aguonos 2 šaukštas (-ai)
  • Pienas 3.4 stiklinė (-ės)
  • Obuolių sidro actas 1.5 arb. šaukštelis (-iai)
  • Medus 4 šaukštas (-ai)
  • Mandarinai 2 vnt

Eiga

  1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros;
  2. Sumaišyti pieną su obuolių actu, palaikyti 3 min., tada sudėti medų ir tarkuotas mandarino žieveles;
  3. Dideliame dubenyje suberti grikių miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodą aguonas, supilti skystus ingredientus ir kruopščiai išmaišyti. Jei reikia, galima įpilti daugiau pieno;
  4. Kepimo indą ištepti aliejumi, šaukštu sudėti paruoštą tešlą ir kepti 30-35 min.
  5. Papuošti plakta grietinėle ir mandarinų skiltelėmis;
  6. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!