Mandarinų pyragas su aguonomis ir grikių miltais
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Kiek neįprastas pyragas, kurio gamybai naudojami grikių miltai.
Ingredientai
- Grikių miltai 1 stiklinė (-ės)
- Avižų dribsniai 1 stiklinė (-ės)
- Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Soda 1.5 arb. šaukštelis (-iai)
- Aguonos 2 šaukštas (-ai)
- Pienas 3.4 stiklinė (-ės)
- Obuolių sidro actas 1.5 arb. šaukštelis (-iai)
- Medus 4 šaukštas (-ai)
- Mandarinai 2 vnt
Eiga
- Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros;
- Sumaišyti pieną su obuolių actu, palaikyti 3 min., tada sudėti medų ir tarkuotas mandarino žieveles;
- Dideliame dubenyje suberti grikių miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodą aguonas, supilti skystus ingredientus ir kruopščiai išmaišyti. Jei reikia, galima įpilti daugiau pieno;
- Kepimo indą ištepti aliejumi, šaukštu sudėti paruoštą tešlą ir kepti 30-35 min.
- Papuošti plakta grietinėle ir mandarinų skiltelėmis;
- Skanaus!