Mandarinų pyragas su aguonomis ir grikių miltais
Porcijos:
                1 porcijos
            Sudėtingumas:
                Pradedančiajam
            Paruošimo laikas:
                1 val.
            Kiek neįprastas pyragas, kurio gamybai naudojami grikių miltai.
Ingredientai
- Grikių miltai 1 stiklinė (-ės)
 - Avižų dribsniai 1 stiklinė (-ės)
 - Kepimo milteliai 2 arb. šaukštelis (-iai)
 - Soda 1.5 arb. šaukštelis (-iai)
 - Aguonos 2 šaukštas (-ai)
 - Pienas 3.4 stiklinė (-ės)
 - Obuolių sidro actas 1.5 arb. šaukštelis (-iai)
 - Medus 4 šaukštas (-ai)
 - Mandarinai 2 vnt
 
Eiga
- Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros;
 - Sumaišyti pieną su obuolių actu, palaikyti 3 min., tada sudėti medų ir tarkuotas mandarino žieveles;
 - Dideliame dubenyje suberti grikių miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, sodą aguonas, supilti skystus ingredientus ir kruopščiai išmaišyti. Jei reikia, galima įpilti daugiau pieno;
 - Kepimo indą ištepti aliejumi, šaukštu sudėti paruoštą tešlą ir kepti 30-35 min.
 - Papuošti plakta grietinėle ir mandarinų skiltelėmis;
 - Skanaus!