Maltos mėsos kotletai su siurprizu

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Maltos mėsos kotletų receptas.

Ingredientai

  • Kiaulienos faršas 225 g
  • Kalakutienos faršas 225 g
  • Pienas 3 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Citrinos žievelė 1 vnt
  • Obuoliai Pagal skonį
  • Petražolės 1 vnt
  • Krapai Pagal skonį
  • Kvapieji pipirai Pagal skonį
  • Džiovintos slyvos Pagal skonį
  • Marinuoti agurkai Pagal skonį
  • Pomidorai Pagal skonį

Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę 220 С. Skardą išklokite folija, ją ištepkite aliejumi. Inde sumaišykite maltas mėsas. kitame dubenyje pusę maltų džiuvesėlių užpilkite pienu ir palikite.
  2. Sutarkuokite svogūną ir citrinos žievelę ir sudėkite į mėsą, po to įtarkuokite obuolį ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite prieskonius.
  3. Mėsą sumaišykite su piene mirkytais džiuvesėliais.
  4. Iš faršo formuokite rutuliukus. Į jų vidų įkiškite po slyvą ir užlipinkite. Išvoliokite likusiuose džiūvėsėliuose ir padėkite į paruoštą skardą. Tą patį darykite su likusia malta mėsa, į vidų dėdami pomidoriukus, agurkėlius ir, jei norite, džiovintas figas, o kai kuriuos rutuliukus palikite be įdaro.
  5. Kepkite orkaitėje 30 min. Sumažinkite temperatūrą iki 190 С ir kepkite dar 10 min.
  6. Tinka valgyti tiek šaltus tiek karštus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!