Maltos mėsos kotletai su siurprizu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Maltos mėsos kotletų receptas.
Ingredientai
- Kiaulienos faršas 225 g
- Kalakutienos faršas 225 g
- Pienas 3 šaukštas (-ai)
- Svogūnas 1 vnt
- Citrinos žievelė 1 vnt
- Obuoliai Pagal skonį
- Petražolės 1 vnt
- Krapai Pagal skonį
- Kvapieji pipirai Pagal skonį
- Džiovintos slyvos Pagal skonį
- Marinuoti agurkai Pagal skonį
- Pomidorai Pagal skonį
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę 220 С. Skardą išklokite folija, ją ištepkite aliejumi. Inde sumaišykite maltas mėsas. kitame dubenyje pusę maltų džiuvesėlių užpilkite pienu ir palikite.
- Sutarkuokite svogūną ir citrinos žievelę ir sudėkite į mėsą, po to įtarkuokite obuolį ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite prieskonius.
- Mėsą sumaišykite su piene mirkytais džiuvesėliais.
- Iš faršo formuokite rutuliukus. Į jų vidų įkiškite po slyvą ir užlipinkite. Išvoliokite likusiuose džiūvėsėliuose ir padėkite į paruoštą skardą. Tą patį darykite su likusia malta mėsa, į vidų dėdami pomidoriukus, agurkėlius ir, jei norite, džiovintas figas, o kai kuriuos rutuliukus palikite be įdaro.
- Kepkite orkaitėje 30 min. Sumažinkite temperatūrą iki 190 С ir kepkite dar 10 min.
- Tinka valgyti tiek šaltus tiek karštus.