Makaronai su vištiena ir pievagrybiais vyno ir grietinėlės padaže
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Makaronai su vištiena ir pievagrybiais vyno ir grietinėlės padaže.
Ingredientai
- Makaronai 1 pakuotė (-ės)
- Pievagrybiai 200 g
- Svogūnas 1 vnt
- Vynas baltas 100 ml
- Grietinėlė 200 ml
- Vištienos filė 200 g
- Česnakai 3 skiltelė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Mėlyno pelėsio sūris Pagal skonį
Eiga
- Keptuvėje svieste pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką kol įgaus auksinę spalvą.
- Pjaustytus pievagrybius sudedame kepti kartu su svogūnais ir česnakais. Kepame kol pievagrybiai visiškai suminkštėja. Pradedame virti makaronus
- Atskiroje keptuvėje apkepame norimo dydžio gabalėliais pjaustytą vištieną.
- Prie iškepusių pievagrybių suverčiame iškeptą vištieną ir viską kartu patroškiname 5 min.
- Į vištieną su pievagrybiais supilame 100ml vyno ir keletą minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies leidžiame pasitroškinti. Tada supilame grietinėlę, įdedame druskos ir pipirų pagal skonį. Po maždaug 5 minučių turėtų būti paruošta.
- Ant išvirusių makaronų pilame vištienos ir pievagrybių vyne padažą bei apibarstome mėlyno pelėsio sūriu (galima ir kietuoju).
- Skanaus!