Makaronai su šviežių pomidorų padažu

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Ingredientai

  • Makaronai 400 g
  • Baklažanai 2 vnt
  • Raudonasis svogūnas 1 vnt
  • Kaparėliai 100 g
  • Žaliosios alyvuogės 100 g
  • Česnakas Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Raudonėlis Pagal skonį
  • Bazilikas Pagal skonį
  • Migdolai 1 stiklinė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus Pagal skonį

Eiga

  1. Užvirkite vandenį ir pagal pakuotėje nurodytas instrukcijas virkite makaronus(nepamirškite poros žiupsnių druskos bei poros šaukštų alyvuogių aliejaus).
  2. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite maždaug tris šaukštus alyvuogių aliejaus ir suberkite stambesniais kubeliais supjaustytys baklažanus. Kepkinkite juos tol kol lengvai pasidengs aliejumi ir bus suminkštėję.
  3. Kai baklažnai bus apkepę, berkite smulkintą česnaką, bei raudonąjį svogūną, porą gerų žiupsnių druskos bei raudonėlio.Pamaišykite ir pakepkite kol svogūnai suminkštės.
  4. Tada suberkite stambiai pjaustytus pomidorus, leiskite jiems suminkštėti,įberkite dar porą žiupsnių druskos (galite dėti ir mažiau, tai priklauso nuo asmeninio skonio),baziliko.
  5. Kai pomidorai bus suminkštėję ir primins ’padažinę’ konsictenciją suberkite kaparėlius bei alyvuoges, papipirinkite.Dar šiek tiek viską pakaitinkite.
  6. Makaronai bus jau išvirę, padažas taip pat paruoštas. Jei norite paskrudinkite porą saujų migdolų ir susmulkinkite juos ir pabarstykite juos į padažą.
  7. Taip pat rekomenduojų užberti Džiugo sūrio, kaip matote nuotraukoje.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!