Makaronai su šviežių pomidorų padažu
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Makaronai 400 g
- Baklažanai 2 vnt
- Raudonasis svogūnas 1 vnt
- Kaparėliai 100 g
- Žaliosios alyvuogės 100 g
- Česnakas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Raudonėlis Pagal skonį
- Bazilikas Pagal skonį
- Migdolai 1 stiklinė (-ės)
- Alyvuogių aliejus Pagal skonį
Eiga
- Užvirkite vandenį ir pagal pakuotėje nurodytas instrukcijas virkite makaronus(nepamirškite poros žiupsnių druskos bei poros šaukštų alyvuogių aliejaus).
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite maždaug tris šaukštus alyvuogių aliejaus ir suberkite stambesniais kubeliais supjaustytys baklažanus. Kepkinkite juos tol kol lengvai pasidengs aliejumi ir bus suminkštėję.
- Kai baklažnai bus apkepę, berkite smulkintą česnaką, bei raudonąjį svogūną, porą gerų žiupsnių druskos bei raudonėlio.Pamaišykite ir pakepkite kol svogūnai suminkštės.
- Tada suberkite stambiai pjaustytus pomidorus, leiskite jiems suminkštėti,įberkite dar porą žiupsnių druskos (galite dėti ir mažiau, tai priklauso nuo asmeninio skonio),baziliko.
- Kai pomidorai bus suminkštėję ir primins ’padažinę’ konsictenciją suberkite kaparėlius bei alyvuoges, papipirinkite.Dar šiek tiek viską pakaitinkite.
- Makaronai bus jau išvirę, padažas taip pat paruoštas. Jei norite paskrudinkite porą saujų migdolų ir susmulkinkite juos ir pabarstykite juos į padažą.
- Taip pat rekomenduojų užberti Džiugo sūrio, kaip matote nuotraukoje.