Makaronai su šparagais ir graikiškais riešutais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Makaronus paruošti galima beveik su viskuo - net ir su šparagais, arba kitaip dar žinomais kaip smidrai. Šis derinys, nors ir netradicinis, tačiau išsiskiria maistinių savybių gausa. Įprastus makaronus galima keisti pilno grūdo, o vitaminų dozę papildo graikiški riešutai. Idealus variantas ne tik pietums dėžutėje, bet ir sočiai šeimos vakarienei.

Ingredientai

  • Makaronai 500 g
  • Šparagai 7 vnt
  • Paprika raudonoji 1 vnt
  • Aitrusis raudonasis pipiras 1 vnt
  • Graikiniai riešutai 1 sauja (-os)
  • Parmezano sūris 50 g
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Makaronus išverdame pagal instrukciją ant dėžutės.
  2. Kol verda makaronai, paruošiame kitus produktus: šparagus nuplauname, nupjauname nevalgomą pabalusią dalį ir išmetame. Nupjauname šparagų galvutes ir atidedame atskirai. Likusius šparagus supjaustome ~2 cm gabaliukais ir 2 min. apverdame pasūdytame vandenyje.
  3. Nuplauname ir supjaustome papriką bei aitriuosius pipirus.
  4. Nuplauname riešutus ir šiek tiek pasmulkiname šefo peiliu.
  5. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus ir pakepiname šparagų galvutes, po poros minučių suberiame riešutus, o dar po poros - papriką ir aitriuosius pipirus.
  6. Į keptuvę su apkeptomis daržovėmis suberiame išvirtus makaronus ir gerai pamaišome.
  7. Dedame makaronus į lėkštes, apibarstome tarkuotu parmezano sūriu ir patiekiame.
  8. Skonių skonis:)

Panašūs receptai