Makaronai su šparagais ir graikiškais riešutais

Šefo receptai
Įkėlė: Bir 4, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Makaronus paruošti galima beveik su viskuo - net ir su šparagais, arba kitaip dar žinomais kaip smidrai. Šis derinys, nors ir netradicinis, tačiau išsiskiria maistinių savybių gausa. Įprastus makaronus galima keisti pilno grūdo, o vitaminų dozę papildo graikiški riešutai. Idealus variantas ne tik pietums dėžutėje, bet ir sočiai šeimos vakarienei.
Ingredientai
- Makaronai 500 g
- Šparagai 7 vnt
- Paprika raudonoji 1 vnt
- Aitrusis raudonasis pipiras 1 vnt
- Graikiniai riešutai 1 sauja (-os)
- Parmezano sūris 50 g
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Makaronus išverdame pagal instrukciją ant dėžutės.
- Kol verda makaronai, paruošiame kitus produktus: šparagus nuplauname, nupjauname nevalgomą pabalusią dalį ir išmetame. Nupjauname šparagų galvutes ir atidedame atskirai. Likusius šparagus supjaustome ~2 cm gabaliukais ir 2 min. apverdame pasūdytame vandenyje.
- Nuplauname ir supjaustome papriką bei aitriuosius pipirus.
- Nuplauname riešutus ir šiek tiek pasmulkiname šefo peiliu.
- Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus ir pakepiname šparagų galvutes, po poros minučių suberiame riešutus, o dar po poros - papriką ir aitriuosius pipirus.
- Į keptuvę su apkeptomis daržovėmis suberiame išvirtus makaronus ir gerai pamaišome.
- Dedame makaronus į lėkštes, apibarstome tarkuotu parmezano sūriu ir patiekiame.
- Skonių skonis:)