Makaronų Caseserole su ypatingu padažu ir sūriu
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ypatingi makaronai su spanguolių ir obuolių padažu, užkepti sūriu.
Ingredientai
- Makaronai 500 g
- Kalakutas ar vištiena 150 g
- Saldžios bulvės 150 g
- Žirniai 50 g
- Česnakas 2 g
- Spanguolės 1 stiklinė (-ės)
- Obuoliai 1 vnt
- Pienas 100 ml
- Sviestas 3 šaukštas (-ai)
- Miltai 30 g
- Mėgstami sūriai 250 g
Eiga
- Sudėkite sviestą į keptuvę, pakepinkite jame svogūną, česnaką, sudėkite šalaviją. Kepite apie 5 minutes.
- Sudėkite miltus ir kepkite dar 5 minutes, po to supilkite pieną, viską kepindami maišykite.
- Sudėkite maskarponės sūrį, visus kitus sutarkuotus sūrius.
- Kuomet sūris pradės lydytis, sudėkite kalakuto ar vištienos mėsą (jau prieš tai apkeptą ir paruoštą), žirnelius, saldžias bulves ir jau paruoštus makaronus, apibarstykite druska ir pipirais.
- Viską sudėkite į kepimo indą, viską apibarstykite su sūriu, kepkite 180C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių iki kol sūris pradės rusti.
- Galite patiekti su spanguolių ir obuolių padažu. Jam tereikia sumalti spanguoles, obuolius su cukrumi ir patiekti.
- Skanaus!