Makaronų Caseserole su ypatingu padažu ir sūriu

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Ypatingi makaronai su spanguolių ir obuolių padažu, užkepti sūriu.

Ingredientai

  • Makaronai 500 g
  • Kalakutas ar vištiena 150 g
  • Saldžios bulvės 150 g
  • Žirniai 50 g
  • Česnakas 2 g
  • Spanguolės 1 stiklinė (-ės)
  • Obuoliai 1 vnt
  • Pienas 100 ml
  • Sviestas 3 šaukštas (-ai)
  • Miltai 30 g
  • Mėgstami sūriai 250 g

Eiga

  1. Sudėkite sviestą į keptuvę, pakepinkite jame svogūną, česnaką, sudėkite šalaviją. Kepite apie 5 minutes.
  2. Sudėkite miltus ir kepkite dar 5 minutes, po to supilkite pieną, viską kepindami maišykite.
  3. Sudėkite maskarponės sūrį, visus kitus sutarkuotus sūrius.
  4. Kuomet sūris pradės lydytis, sudėkite kalakuto ar vištienos mėsą (jau prieš tai apkeptą ir paruoštą), žirnelius, saldžias bulves ir jau paruoštus makaronus, apibarstykite druska ir pipirais.
  5. Viską sudėkite į kepimo indą, viską apibarstykite su sūriu, kepkite 180C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių iki kol sūris pradės rusti.
  6. Galite patiekti su spanguolių ir obuolių padažu. Jam tereikia sumalti spanguoles, obuolius su cukrumi ir patiekti.
  7. Skanaus!

Panašūs receptai