Makaronai su jūros gėrybėmis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Greitai paruošiami gurmaniški makaronai su jūros gėrybėmis - puikiai tiks skaniems pietums ar vakarienei.
Ingredientai
- Plakta grietinėlė 2 stiklinė (-ės)
- Bazilikas 1 šaukštas (-ai)
- Čiobreliai 1 šaukštas (-ai)
- Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Juodieji pipirai 2 arb. šaukštelis (-iai)
- Svogūnas 200 g
- Petražolės 200 g
- Krevetės 200 g
- Šukutės 200 g
- Parmezano sūris 1 stiklinė (-ės)
- Makaronai 450 g
- Malta paprika Pagal skonį
Eiga
- Susmulkiname bazilikus ir čiobrelius. Sukapojame petražoles ir svogūnų laiškus. Nulupame krevetes ir išdarinėjame jas. Sutarkuojame parmezano sūrį.
- Išverdame Fetučini makaronus dideliame puode (labai svarbu nepervirti ir nepamiršti įdėti druskos).
- Tuo metu į didelę keptuvę supilame grietinėlę ir nuolatos maišydami kepame, kol beveik užvirs. Sumažiname ugnį ir sumetame bazilikus, čiobrelius, svogūnų laiškus, petražoles, pipirus, maltą papriką ir du šaukštelius druskos. Verdame apie 7 minutes arba kol sutirštės.
- Į keptuvę sudedame krevetes ir šukutes, verdame, kol krevetės taps nepermatomos. Suberiame sūrį ir viską išmaišome.
- Nusausiname makaronus ir patiekiame su jūros gėrybėmis ir jų padažu.
- Skanaus:)