Makaronai su jūros gėrybėmis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Greitai paruošiami gurmaniški makaronai su jūros gėrybėmis - puikiai tiks skaniems pietums ar vakarienei. 

Ingredientai

  • Plakta grietinėlė 2 stiklinė (-ės)
  • Bazilikas 1 šaukštas (-ai)
  • Čiobreliai 1 šaukštas (-ai)
  • Druska 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Juodieji pipirai 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Svogūnas 200 g
  • Petražolės 200 g
  • Krevetės 200 g
  • Šukutės 200 g
  • Parmezano sūris 1 stiklinė (-ės)
  • Makaronai 450 g
  • Malta paprika Pagal skonį

Eiga

  1. Susmulkiname bazilikus ir čiobrelius. Sukapojame petražoles ir svogūnų laiškus. Nulupame krevetes ir išdarinėjame jas. Sutarkuojame parmezano sūrį.
  2. Išverdame Fetučini makaronus dideliame puode (labai svarbu nepervirti ir nepamiršti įdėti druskos).
  3. Tuo metu į didelę keptuvę supilame grietinėlę ir nuolatos maišydami kepame, kol beveik užvirs. Sumažiname ugnį ir sumetame bazilikus, čiobrelius, svogūnų laiškus, petražoles, pipirus, maltą papriką ir du šaukštelius druskos. Verdame apie 7 minutes arba kol sutirštės.
  4. Į keptuvę sudedame krevetes ir šukutes, verdame, kol krevetės taps nepermatomos. Suberiame sūrį ir viską išmaišome.
  5. Nusausiname makaronus ir patiekiame su jūros gėrybėmis ir jų padažu.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai