Makaronai su bolonės padažu
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Labai skanu, sotu.
Ingredientai
- Morkos 1 vnt
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Pievagrybiai 2 vnt
- Faršas 300 g
- Konservuoti pomidorai 400 g
- Pienas 1 stiklinė (-ės)
Eiga
- Pirmiausia giliame puode ar keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepiname morkas. Tada beriame kapotą svogūną ir smulkintus grybus. Šiek tiek patroškiname. Pasūdome.Dedame kapotą česnaką.
- Į daržoves dedame maltos jautienos (aš dėjau kiaulieną maišytą su jautieną). Vėl pasūdome, pabarstome pipirais, raudonėliu. Kepdami viską pastoviai maišome, kad viskas tolygiai apsitroškintų.
- Dedame pomidorų pastos. Išmaišome. Pilame vyną, leidžiame jam nugaruoti. Dedame trintus pomidorus. Išmaišome.
- Pilame pieną ir viską troškiname, pamaišydami, kol padažas sutirštės.
- Kol padažas troškinasi, išverdame makaronus. Juos nukošiame, pašlakstome aliejumi. Tiekiame su padažu, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūrių, parmezanu ar kitu.