Lietuviškasis cheesecake’as

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 28, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Šis varškės pyragas primine man vaikystę :) Mmmm,o jau visi namai pilni šio kvapo.

Ingredientai

  • Varškė 750 g
  • Kiaušiniai 6 vnt
  • Vanilinis pudingas 1 pakuotė (-ės)
  • Cukrus 1 stiklinė (-ės)
  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Grietinė 4 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus 10 g
  • Citrinos žievelė 10 g
  • Tirpintas sviestas 150 g

Eiga

  1. ĮDARUI: 750g varskes , 4 kiaušiniai, 1 pakelis vanilinio pudingo, cukraus stiklinė, miltų maždaug 1-2 stiklines (tešla turi būti lengva) , grietinės 4valg. šaukštai, vanil. cukraus, susm. citrinos žievės. Taigi,baltymus atskiriame nuo trynio bei atskirame puode išplakam su cukrumi (maždaug 2/3 stikl.) iki standumo. Trynius gerai išmaišyti su varške, cukrumi ,grietine( aš maišiau su virt. kombainu) kol nelis jokių gumulkėlių.Tada įdedame miltus , vanilinio pudingo miltelius, vanil cukru bei citrinos žievę. Pabaigoje idėti išplaktus baltymus.
  2. TEŠLA: Tešlai reikia 2 kiaušinių, cukraus 1/2 stikl, miltu 1 stikl, bei sviesto tirpinto 150 g . Viską gerai išmaišyti. Taigi ikaitiname orkaitę iki 200 laips. Kepimo skardą ištepame aliejumi bei dedame gerai išminkyta tešlą, išdeliojame ją per visą skardą kaip blyną. Tada gražiai ant viršaus užpilame varškės tešlos ir šauname į orkaitę. Kepti apie 30-45 min, (po 30min pasižiūrėkite ar reikia dar kepti ar ne). Aš papildomai ant varškes tešlos dar užpyliau isplaktus baltymus su cukrumi,tačiau tai nėra butina .

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!