Lietuviškas plovas
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Ingredientai
- Perlinės Kruopos 3 stiklinė (-ės)
- Bulvės 6 vnt
- Morkos 3 vnt
- Kiaulienos šonkauliukai 1 kg
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
- Vanduo Pagal skonį
Eiga
- Kruopas išplaukite šiltu vandeniu ir užmerkite nakčiai. Šonkaulius supjaustykite nedideliais gabaliukais (maždaug po 3 kauliukus), įtrinkite juos druska, pipirais ir palikite per naktį. Nuskuskite bulves, morkas ir sutarkuokite jas stambia trintuve. Sumaišykite su išbrinkusiomis kruopomis ir pasūdykite. Šonkaulius apkepkite su aliejumi. Indą, kuriame troškinsite, patepkite aliejumi ir sluoksniais sudėkite kruopas bei šonkauliukus. Įpilkite vandens, kad kruopas apsemtų 3-4 cm. Troškinkite ant viryklės arba orkaitėje apie 1 val. nuolat patikrindami, ar netrūksta vandens.