Lietiniai su varške

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Paprasti, tačiau visuomet ypač gardūs blynai su varške viduje. Valgome su uogiene, šviežiomis uogomis, sirupu ar grietine.

Ingredientai

  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Cukrus Pagal skonį
  • Sviestas 170 g
  • Aliejus 3 šaukštas (-ai)
  • Varškė 400 g
  • Vanilė Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. TEŠLAI: kiaušinį įmušame į plakimo indą, suberiame druską, cukrų, įpilame vieną šaukštą aliejaus, plakant plakikliu suberiame miltus, supilame pieną ir vandenį. Gerai išplakame, kad neliktų miltų gumuliukų. Paruoštą tešlą palaikome 20 min. (galima ir ilgiau), kad gerai išbrinktų miltai.
  2. Įkaitintą keptuvę patepame lašinukais arba aliejumi. Plonu sluoksniu, pavartant keptuvę, kad tešla lygiai pasiskleistų į kraštus, pilame lietinių tešlą. Kai lietinis gražiai pagelsta, apverčiame ir apkepame jo kitą pusę.
  3. Iškepusius lietinius dedame į dubenį ar lėkštę vieną ant kito. Kad nesuliptų, perliejame tirpintu sviestu.
  4. ĮDARUI: į ištrintą per sietelį ar permaltą varškę sudedame druską, cukrų, vanilę (galime įdėti malto cinamono), įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
  5. Ant kiekvieno lietinio dedame po šaukštą įdaro ir, užlenkus jo kraštus, formuojame voko pavidalo lietinius. Įdarytus lietinius dedame į keptuvėje įkaitintus riebalus ir apkepame iš abiejų pusių. Prieš apkepant lietinius galime pamirkyti kiaušinio plakinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir tada apkepti svieste.
  6. Lietinius su varške ant stalo patiekiame su grietine ir cukrumi.

Panašūs receptai