Lietiniai su špinatų, varškės ir pelėsinio sūrio įdaru
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Svogūnas 1 vnt
- Špinatai 100 g
- Varškė 1 vnt
- Muškato riešutas 1 vnt
- Pelėsinis sūris 200 g
Eiga
- 1 nemažą svogūną smulkiai sukapoti ir pakepti aliejuje, kai jis suminkštėja, sudėti nuplautus ir supjaustytus špinatus, pakepinti. (Špinatai kepami labai susitraukia todėl galima įsivaizduoti, kad jų reikės nemažai).
- 1 pakelį varškės pagardinti druska (nepersūdykit, kadangi pelėsinis sūris duoda nemažai sūrumo), pipirais, tarkuotu muškato riešutu ir saujele šviežių susmulkintų krapų.
- Sutrupinau ~200 g pelėsinio sūrio (mėlynojo pelėsio, šįkart naudojau lietuvišką "Aurą"). Įdaras lietiniams paruoštas.