Lietiniai su mėsa

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Gardūs tradiciniai blyneliai su mėsa.

Ingredientai

  • Miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Pienas 1 stiklinė (-ės)
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Jautiena 400 g
  • Kiauliena Pagal skonį
  • Paukštienos prieskoniai Pagal skonį
  • Veršiena Pagal skonį
  • Triušiena Pagal skonį
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Sviestas Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Salierai Pagal skonį
  • Mairūnas Pagal skonį

Eiga

  1. TEŠLAI: Kiaušinį įmušame į plakimo indą, suberiame druską, cukrų, supilame aliejų, plakdami plakikliu suberiame miltus, supilame pieną ir vandenį. Gerai išplakus (kad neliktų miltų gumuliukų), paruoštą tešlą palaikome 20 minučių (galima ir ilgiau), kad gerai išbrinktų miltai.
  2. Įkaitintą keptuvę patepame lašinukais arba aliejumi. Plonu sluoksniu (pavartant keptuvę, kad tešla lygiai pasiskleistų į kraštus) pilame lietinių tešlą. Kai lietinis gražiai pagelsta, apverčiame ir apkepame jo kitą pusę.
  3. ĮDARUI: Mėsą sumalame ir pakepiname keptuvėje su sviestu ir smulkiai supjaustytais svogūnais. Atvėsinus įmušame kiaušinį, pasūdome, suberiame pipirus, kitus prieskonius ir viską gerai išmaišome.
  4. Ant apkepinto lietinio vienos pusės dedame vieną įdaro šaukštą ir lygiai paskleidžiame lietinio paviršiuje. Lietinį susukame voleliu ir apkepiname įkaitintoje keptuvėje iki gražiai pagelsta.
  5. Prieš pateikdami ant stalo užpilame ant lietinių tirpinto sviesto. Tinka valgyti su spirgučių padažu, kuris pateikiamas atskirai padažinėje.

Panašūs receptai