Lietiniai su grybų ir aguonu įdaru
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardūs, kitokie ir neįprasti lietiniai blynai su grybais, aguonomis.
Ingredientai
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Vanduo 2 stiklinė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
- Džiovinti grybai 80 g
- Svogūno roputės 1 vnt
- Petražolių šaknys Pagal skonį
- Aguonos 1 stiklinė (-ės)
- Cukrus Pagal skonį
Eiga
- Iš miltų, vandens ir druskos užmaišyti lietinių tešlą. Į gerai išplaktą tešlą supilti 1-2 šaukštus aliejaus. Keptuvę įkaitinti ir ištepti aliejumi. Į ją įpilti tešlos ir vienodai paskleisti per visą keptuvės paviršių. Apkepti iš abiejų pusių.
- Grybų įdarui: džiovintus grybus išmirkyti ir išvirti tame pat, tik pasūdytame vandenyje, kuriame mirko. Atvėsintus, sumalti mėsmale ir ištroškinti su smulkiai supjaustytais svogūnais bei džiovintomis petražolėmis.
- Aguonų įdarui: aguonas nuplauti, nuplikyti, nusunkti vandens perteklių, kelis kartus sumalti mėsmale arba sugrūsti grūstuve ir išmaišyti su cukrumi.
- Paruoštą įdarą uždėti ant lietinio, kurį sulankstyti vokeliu ar susukti voleliu ir apkepti aliejuje iš abiejų pusių.
- Į stalą pateikti karštus.