Lietiniai su grybų ir aguonu įdaru

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardūs, kitokie ir neįprasti lietiniai blynai su grybais, aguonomis.

Ingredientai

  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Vanduo 2 stiklinė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Aliejus Pagal skonį
  • Džiovinti grybai 80 g
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Petražolių šaknys Pagal skonį
  • Aguonos 1 stiklinė (-ės)
  • Cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Iš miltų, vandens ir druskos užmaišyti lietinių tešlą. Į gerai išplaktą tešlą supilti 1-2 šaukštus aliejaus. Keptuvę įkaitinti ir ištepti aliejumi. Į ją įpilti tešlos ir vienodai paskleisti per visą keptuvės paviršių. Apkepti iš abiejų pusių.
  2. Grybų įdarui: džiovintus grybus išmirkyti ir išvirti tame pat, tik pasūdytame vandenyje, kuriame mirko. Atvėsintus, sumalti mėsmale ir ištroškinti su smulkiai supjaustytais svogūnais bei džiovintomis petražolėmis.
  3. Aguonų įdarui: aguonas nuplauti, nuplikyti, nusunkti vandens perteklių, kelis kartus sumalti mėsmale arba sugrūsti grūstuve ir išmaišyti su cukrumi.
  4. Paruoštą įdarą uždėti ant lietinio, kurį sulankstyti vokeliu ar susukti voleliu ir apkepti aliejuje iš abiejų pusių.
  5. Į stalą pateikti karštus.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!