Lęšių sriuba

Šefo receptai
Įkėlė: Sau 24, 2018
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Šis receptas, tai prancūziškos Lęšių ir salierų sriubos modifikacija. Prancūzės dažnai mėgaujasi Lęšių ir salierų sriuba, kuri padeda išlaikyti linijas. O tiems, kam nepatinka salierai ar jų neturi po ranka, pasitarnaus šis nuostabaus skonio receptas.  Nors šios sriubos spalva nėra ypač patraukli, jos skonis tikrai patiks. Net ir vaikams. Be to, ji yra labai soti, tad tikrai puikiai tinka besirūpinantiems savo kūno linijomis.

Ingredientai

  • Alyvogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Lęšiai 1.25 stiklinė (-ės)
  • Vištienos sultinys 6 stiklinė (-ės)
  • Raudonojo vyno actas 1 g
  • Grietinė 1 šaukštas (-ai)
  • Druskos Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kepkite 3-4 min, kol suminkštės.
  2. Sudėkite lęšius, supilkite sultinį. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir uždenkite. Virkite apie 20 minučių, kol lęšiai suminkštės.
  3. Įmaišykite acto, grietinės, pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Skanaus!

Panašūs receptai