Lęšių ir kynvos sriuba su imbieru bei apelsinais
Šefo receptai
Įkėlė: Geg 31, 2019
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Be sriubos nei dienos :) Kartais visi bandyti receptai atsibosta ir norisi kažko naujo, neragauto ir egzotiško. Tokiais atvejais ši sriuba kaip tik Jums! Lęšiai, kynva, imbieras ir apelsinai tiesiog tobulai dera tarpusavyje - būtinai pabandykite. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Raudonieji lęšiai 100 g
- Bolivinė balanda 100 g
- Svogūnas 2 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Imbiero šaknis 1 vnt
- Saldūs apelsinai 2 vnt
- Ciberžolės milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska, pipirai Pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Į verdantį vandenį suberiame nuplautus lęšius ir bolivinę balandą (kynvą) - vandens turi būti maždaug 3-4 kartus daugiau. Ir verdame apie 15 minučių.
- Svogūną ir česnaką susipjaustome ir ant lengvos ugnies pakepiname su šlakeliu aliejaus, kol gražiai pageltonuos.
- Imbierą sutarkuojame arba supjaustome labai smulkiai ir dedame į keptuvę su jau pakepintais svogūnais bei česnaku ir trumpai dar pakepiname, kad atsiskleistų imbiero skonis.
- Kai lęšiai ir kynva išverda, sudedame į puodą keptuvės turinį, suberiame ciberžolės miltelius - ji duoda gražia spalvą patiekalui. Suberiame druską, pipirus ir 5 min. viską paverdame.
- Išsispaudžiame apelsinų sultis ir jas supilame į išvirusią sriubą.
- Skanaus :)