Lęšių ir kynvos sriuba su imbieru bei apelsinais

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Be sriubos nei dienos :) Kartais visi bandyti receptai atsibosta ir norisi kažko naujo, neragauto ir egzotiško. Tokiais atvejais ši sriuba kaip tik Jums! Lęšiai, kynva, imbieras ir apelsinai tiesiog tobulai dera tarpusavyje - būtinai pabandykite. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui

Ingredientai

  • Raudonieji lęšiai 100 g
  • Bolivinė balanda 100 g
  • Svogūnas 2 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Imbiero šaknis 1 vnt
  • Saldūs apelsinai 2 vnt
  • Ciberžolės milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska, pipirai Pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Į verdantį vandenį suberiame nuplautus lęšius ir bolivinę balandą (kynvą) - vandens turi būti maždaug 3-4 kartus daugiau. Ir verdame apie 15 minučių.
  2. Svogūną ir česnaką susipjaustome ir ant lengvos ugnies pakepiname su šlakeliu aliejaus, kol gražiai pageltonuos.
  3. Imbierą sutarkuojame arba supjaustome labai smulkiai ir dedame į keptuvę su jau pakepintais svogūnais bei česnaku ir trumpai dar pakepiname, kad atsiskleistų imbiero skonis.
  4. Kai lęšiai ir kynva išverda, sudedame į puodą keptuvės turinį, suberiame ciberžolės miltelius - ji duoda gražia spalvą patiekalui. Suberiame druską, pipirus ir 5 min. viską paverdame.
  5. Išsispaudžiame apelsinų sultis ir jas supilame į išvirusią sriubą.
  6. Skanaus :)

Panašūs receptai