Lęšiai su špinatais ir keptom daržovėm
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Labai paprastas, ir sotus receptas su lešiais, špinatais ir keptom daržovėm. Už jį dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Špinatai 100 g
- Rudieji lęšiai 200 g
- Česnakų skiltelės 2 skiltelė (-ės)
- Svogūnai 1 vnt
- Špinatai 100 g
- Cukinija 1/2 vnt
- Brokolis 1/2 vnt
- Sviestas 50 g
- Grietinėlė 50 ml
- Druska, pipirai 1 g
Eiga
- Ruduosius lęšius verdame su 3 kartus daugiau vandens apie 20-30min.
- Susmulkiname svogūną ir česnaką, juos pakepiname.
- Kai lęšiai išvirė, pilame grietinėlę (galite naudoti veganišką). Beriame prieskonius ir dedame plautus špinatus, viską kelias minutes patroškiname kad špinatai suminkštėtų.
- Brokolį ir cukiniją pjaustome nedideliais gabaliukais ir pakepame keptuvėje, užberiame šiek tiek prieskonių ir patiekiame su lęšių troškiniu. Skanaus!