Lengvai pagaminamas morkų pyragas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Lengvai paruošiamas morkų pyragas, sužavėsiantis visus ragautojus!

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai 1 stiklinė (-ės)
  • Soda 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1.4 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Muskatas maltas 1.4 arb. šaukštelis (-iai)
  • Gvazdikėliai 1.4 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 100 g
  • Rudasis cukrus 100 g
  • Kiaušiniai 2 g
  • Aliejus augalinis 1/2 stiklinė (-ės)
  • Vanilės esencija 1 g
  • Morka 180 g
  • Graikiški riešutai 50 g
  • Sūris Philadelphia 115 g
  • Sviestas 55 g
  • Cukraus pudra 1/2 stiklinė (-ės)
  • Vanilės ekstraktas 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Ištepkite sviestu kepimo indą.
  2. Į didelį indą suberkite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną, muskatą ir maltus gvazdikėlius. Atidėkite.
  3. Kitame inde suplakite kiaušinius, cukrų ir rudąjį cukrų. Greitu režimu plakite apie 2 min, kol gausis vientisa, puri masė. Supilkite aliejų ir dar keletą minučių plakite lėtu režimu. Įdėkite vanilės ekstrakto ir baikite plakimą. Smulkiai sutarkuokite morkas ir rankomis įmaišykite į masę. Sumaišykite su sausais ingredientais.
  4. Supilkite tešlą į formą. Kepkite 40-50 min kol įkišus degtuką jį ištrauksite sausą. Palikite pyragą atvėsti.
  5. Glajaus paruošimas: Inde suplakite kreminį sūrį (Philadelphia cream cheese), kambario temperatūros sviestą ir vanilės ekstraktą. Plakite vidutiniu greičiu apie 1 min kol gausite kreminę konsistenciją. Supilkite cukraus pudrą ir plakite kol gausite purią masę. Jei glajus bus per daug skystas, pridėkite daugiau cukraus pudros. Norint mažiau saldaus glajaus, galima įdėti druskos ar citrinos sulčių. Užtepkite glajų ant atvėsusio pyrago. Papuoškite graikiškais riešutais.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!