Ledų tortas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ledų tortas
Ingredientai
- Šokoladas 100 g
- Grietinėlė 300 ml
- Cukrus 3 šaukštas (-ai)
- Pienas 120 ml
- Kiaušiniai 2 vnt
- Miltai 80 g
- Cukrus 80 g
- Kepimo milteliai 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Pirmiausia įsitikrinkite, ar numatyta torto forma tikrai tilps į šaldiklį. Jei ne, pasirinkite tinkamo dydžio plastikinę dėžutę. Torto formą galima bus uždegti aliuminio folija.
- Maišydami indelyje kaitinkite pieną, cukrų ir šokoladą, kol gausite vientisą masę. Atvėsinkite ją.
- Gerai išplakite grietinėlę ir sumaišykite abi mases, maišydami iš apačios į viršų. Pastatykite į šaldymo kamerą.
- Biskvitą galite iškepti ir pagal savo mėgstamą receptą. Jei tokio neturite, siūlome paprastą variantą. Kiaušinius suplakite su cukrumi. Visą laiką plakdami įmaišykite 2 šaukštus virinto tačiau šalto vandens ir įmaišykite miltus su kepimo milteliais.
- Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukštu išlyginkite paviršių, kad paplotis būtų tolygaus storumo. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 7–10 minučių.
- Dar kartą biskvitą palaistykite sirupu arba virintu vandeniu skiestu džemu. Suvilgyti biskvitą būtina, kitaip jis liks per sausas. Leiskite atvėsti.
- Torto formą išklokite maistine plėvele. Išdėkite iš biskvito išpjautą atitinkamos formos lakštą. Uždėkite pusę ledų. Ledai dar gali būti visiškai nesustingę.
- Dėkite antrą biskvito sluoksnį ir likusius ledus. Įdėkite į šaldymo kamerą porai valandų.
- Tortas gali būti dekoruotas šokolado drožlėmis, braškėmis ar kitais vaisias. Pagal Jūsų fantaziją!