Lazanijos suktinukai
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardūs lazanijos suktinukai.
Ingredientai
- Lazanijos lakštai 16 vnt
- Kalakutiena 400 g
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Konservuoti pomidorai 1 skardinė (-ės)
- Fermentinis sūris 200 g
- Varškė 100 g
- Pienas 2 stiklinė (-ės)
- Miltai 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Lazanijos lakštus išvirti, perlieti šaltu vandeniu, kad sudėjus vieną ant kito nesuliptų.
- Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepti smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Po to įdėti faršą, apkepti. Sudėti smulkiai supjaustytus pomidorus, įpilti pomidorų sultis iš indelio. Įberti druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį. Viską išmaišyti ir troškinti, kol išgaruos skystis.
- Fermentinį sūrį stambiai sutarkuoti. 1/3 sūrio atidėti, likusį sūrį sumaišyti su varške, pienu ir miltais. Įberti pipirų (aš dar įbėriau truputį malto muskato riešuto).
- Ant lazanijos lakšto uždėti faršo, susukti ir perpjauti per pusę - tuomet suktinukas bus mažesnis ir tvirčiau laikysis inde. Taip susukti visus lakštus. Gautus suktinukus sustatyti į karščiui atsparų indą, užpilti paruoštu varškės padažu ir užberti likusį sūrį. Indą uždengti ir kepti 220 C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.