Lazanija su jautienos faršu

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 27, 2017
Sudėtingumas:
Vidutinis
Porcijos:
4 porcijos
Paruošimo laikas:
45min

Šią lazaniją drąsiai galima vadinti - lazanija pagal Garfildą. Ji patinka tiek suaugusiems, tiek ir vaikams. Tai vienas skaniausių mūsų šeimos patiekalų. Išbandykite!

Ingredientai

  • Lazanijos lakštai 1/2 pakuotė (-ės)
  • Jautienos faršas 500 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Saldžioji paprika 1 vnt
  • Fermentinis sūris 150 g
  • Pomidorų padažas 250 ml
  • Salsa padažas 5 šaukštas (-ai)
  • Druska 3 žiupsnelis
  • Paprika malta Pagal skonį
  • Aliejus 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Svogūną ir saldžią raudoną papriką supjaustyti gabalėliais.
  2. Į gilią keptuvę, kurioje bus ruošiamas faršas, įpilti 1 šaukštą aliejaus ir trumpai pakepinti smulkintą svogūną
  3. Į keptuvę suberti smulkintą raudoną papriką, sudėti faršą. Su medine mentele bekepant smulkinti faršą, kol jis išleis visas sultis ir pasidarys birus.
  4. Į keptuvę įpilti 1 litrą vandens, įdėti po 5 šaukštus salsos ir pomidorų padažo, įberti druskos ir šiek tiek maltos paprikos. Skystis turi gautis raudonos spalvos.
  5. Kol užvirs vanduo, burokine tarka sutarkuoti sūrį.
  6. Inde, kuriame kepsite lazaniją, 1 sluoksniu sudėkite lazanijos lakštus. Ant jų su samčiu užpilkite paruošto faršo. Užbarstykite sūrio. Užpilkite 2-3 šaukštus pomidorų padažo. Tuomet klokite naują lazanijos lakštų sluoksnį, pilkite faršą, dėkite sūrį ir pomidorų padažą.
  7. Kepimo inde visus ingredientus suklojus 4-5 sluoksniais, viską atsargiai paspauskite, kad visi lazanijos lakštai būtų apsemti skysčiu. Jei trūksta, skysčio įpilkite papildomai.
  8. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  9. Skanaus!

Panašūs receptai