Klasikinė lazanija
Šefo receptai
Įkėlė: Bir 4, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Dar vienas puikus lazanijos receptas. Ragaujame:)
Ingredientai
- Jautiena Pagal skonį
- Pomidorai 400 g
- Pievagrybiai 100 g
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Jautienos sultinys 300 ml
- Sviestas 50 g
- Lazanijos lakštai 1 vnt
- Pienas 300 ml
- Kvietiniai miltai 25 g
- Fermentinis sūris 100 g
Eiga
- Ruošiame mėsos padažą: pakepiname faršą ir smulkintą svogūną, kol paruduos, supilame sultinį, sukapotą česnaką, pomidorus, pjaustytus grybus ir išmaišome. Kepame maždaug 1 valandą, kol padažas taps tirštas.
- Norėdame dar labiau sutirštinti, galime mažame kiekyje vandens išmaišyti du arbatinius šaukštelius kukurūzų miltų ir bemaišant supilti į mėsos padažą.
- Balto padažo gaminimui ištirpdome inde 25 g sviesto, pastoviai maišydami supilame miltus ir po truputį pilame pieną, kol padažas sutirštės.
- Nuėmus nuo orkaitės, pabaigai supilame didesnę dalį tarkuoto sūrio.
- Toliau ištepame sviestu kepimo formą ir vieną po kito klojame visus ingredientus pradedant mėsos padažu, ant viršaus - lazanijos makaronais. Tuomet užpilame baltu padažu ir taip toliau.
- Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
- Nepamirštame ant viršaus prieš kepant užbarstyti likusį tarkuotą fermentinį arba parmezano sūrį.
- Skanaus:)