Klasikinė lazanija

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Dar vienas puikus lazanijos receptas. Ragaujame:) 

Ingredientai

  • Jautiena Pagal skonį
  • Pomidorai 400 g
  • Pievagrybiai 100 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 1 skiltelė (-ės)
  • Jautienos sultinys 300 ml
  • Sviestas 50 g
  • Lazanijos lakštai 1 vnt
  • Pienas 300 ml
  • Kvietiniai miltai 25 g
  • Fermentinis sūris 100 g

Eiga

  1. Ruošiame mėsos padažą: pakepiname faršą ir smulkintą svogūną, kol paruduos, supilame sultinį, sukapotą česnaką, pomidorus, pjaustytus grybus ir išmaišome. Kepame maždaug 1 valandą, kol padažas taps tirštas.
  2. Norėdame dar labiau sutirštinti, galime mažame kiekyje vandens išmaišyti du arbatinius šaukštelius kukurūzų miltų ir bemaišant supilti į mėsos padažą.
  3. Balto padažo gaminimui ištirpdome inde 25 g sviesto, pastoviai maišydami supilame miltus ir po truputį pilame pieną, kol padažas sutirštės.
  4. Nuėmus nuo orkaitės, pabaigai supilame didesnę dalį tarkuoto sūrio.
  5. Toliau ištepame sviestu kepimo formą ir vieną po kito klojame visus ingredientus pradedant mėsos padažu, ant viršaus - lazanijos makaronais. Tuomet užpilame baltu padažu ir taip toliau.
  6. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
  7. Nepamirštame ant viršaus prieš kepant užbarstyti likusį tarkuotą fermentinį arba parmezano sūrį.
  8. Skanaus:)

Panašūs receptai