Lašišos sriuba su daržovėmis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Labai skani ir įvairioms progoms tinkanti lašišos sriubytė!

Ingredientai

  • Bulvės 2 vnt
  • Morkos 2 vnt
  • Lašiša 300 g
  • Pomidorai 4 vnt
  • Svogūnas 2 vnt
  • Poras 1 vnt
  • Grietinėlė 400 ml
  • Vanduo 1 l
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Aliejus 50 ml

Eiga

  1. Supjaustome bulves, svogūnus, pomidorus ir porą. Morkas sutarkuojame. Lašišą supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
  2. Į keptuvę įpilame aliejaus ir šiek tiek apkepiname porus su svogūnais. Pakepame kelias minutes.
  3. Tuomet suberiame morkas ir vis pamaišydami kepiname dar kelias minutes.
  4. Dabar metas užvirinti sriubai apie 1 litrą vandens. Vandeniui dar neužvirus sudedame pomidorus ir visą kepintą masę iš keptuvės.
  5. Kai vanduo užverda, pridedame bulvių ir žuvies prieskonių pagal skonį, galime įdėti vieną mėgstamo sultinio kubelį (gal pavyktų rasti lašišos skonio). Verdame dar apie 7 minutes.
  6. Galiausiai sudedame lašišą, supilame grietinėlę ir dar šiek tiek paverdame.
  7. Į sriubą įberiame mėgstamų žalumynų, petražolių ar krapų (pagal skonį). Prieš patiekdami, paragaujame, ar morkos spėjo išvirti ir nėra kietos.
  8. Skanaus!

Panašūs receptai