Lašišos salotos
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Salotos, labai papuošiančios Jūsų šventinį stalą ir ne tik.
Ingredientai
- Lašišos filė 400 g
- Druska Pagal skonį
- Kalendra 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Ciberžolė 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Kuminas 1 šaukštas (-ai)
- Persimonai 1 vnt
- Petražolės 2 šaukštas (-ai)
- Romėninės salotos 1 vnt
- Pistacijos 100 g
- Radicchio salotos,raudonoji salota 1 vnt
- Špinatai 100 g
- Granatos vaisius 1 vnt
- Aliejaus 5 šaukštas (-ai)
- Baltojo vyno acto 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Citrina 1 vnt
- Jelapenas Pagal skonį
Eiga
- Pirmiausia pasiruoškite lašišos file.
- Visus prieskonius galite suberti į šiek tiek patrinti (ypač kiminą reikėtų šiek tiek sutrinti).
- Prieskoniais pabarstyti lašišą ir įdėti kepti.
- Supjaustome visas salotas ir persimonus.
- Ruošiame padažą: Išspaudžiame apie pusę citrinos, įberiame druskos ir įpilame aliejaus, viską sumaišome ir įdedame jalapeno ir petražolių.
- Šiek tiek pasmulkiname pisitacijas.
- Supjaustome iškepusią lašišą ir dedame į salotas, užbarstome pistacijų riešutais ir granatos sėklytėmis ir galiausiai viską apliejame padažu. Skanaus!