Lašišos kepsnys

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Gardus lašišos kepsnys, tinkantis įvairioms progoms ir šventėms.

Ingredientai

  • Lašišos filė 400 g
  • Aliejus 50 ml
  • Druska Pagal skonį
  • Citrininiai žuvies prieskoniai Pagal skonį
  • Žuvies prieskonių žolelių mišinys Pagal skonį
  • Sviestas 100 g
  • Ryžiai 300 g
  • Šparaginės pupelės 250 g
  • Citrina 1 vnt
  • Juodosios sezamo sėklos 10 g
  • Svogūno laiškai 4 vnt

Eiga

  1. Lašišos filė paprieskoniuokite: pabarstykite citrininiais žuvies prieskoniais, išspauskite citriną.
  2. Į kepimo indą įpilkite šiek tiek aliejaus ar ištepkite ją su sviestu.
  3. Įkaitinkite orkaitę ir įdėkite kepti lašišą apie 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
  4. Kol kepasi žuvis, išlydykite sviestą, jį sumaišykite su žuvų ir žolelių prieskoniais ir įdėkite sustingti į šaldytuvą.
  5. Garnyrui išvirkite ryžius ir pagardinkite ryžių prieskoniais,tuo pačiu kitame puode virkite šparagines pupeles pasūdytame vandenyje.
  6. Iškeptą lašišos kepsnį įdėkite į lėkštę ir ant kepsnio uždėkite sviesto su prieskoniais. Sudėkite ryžius ir šparagines pupeles, apibarstykite juodomis sezamo sėklomis ir svogūno laiškais.
  7. Lašiša gali būti kiek sausoka, tad galite lengvai pasidaryti padažiuką prie šio kepsnio naudodami: grietinėlę (100 ml), sultinio kubelį (1 vnt.), pomidorų padažą(1 v.š.), šiek tiek miltų (1 v.š) ir , krapus (1 v.š.) ar kokius kitokius žalumynus. Viską kartu pakepinkite ir pašildykite ant keptuvės.
  8. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!