Lašišos kepsnys
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardus lašišos kepsnys, tinkantis įvairioms progoms ir šventėms.
Ingredientai
- Lašišos filė 400 g
- Aliejus 50 ml
- Druska Pagal skonį
- Citrininiai žuvies prieskoniai Pagal skonį
- Žuvies prieskonių žolelių mišinys Pagal skonį
- Sviestas 100 g
- Ryžiai 300 g
- Šparaginės pupelės 250 g
- Citrina 1 vnt
- Juodosios sezamo sėklos 10 g
- Svogūno laiškai 4 vnt
Eiga
- Lašišos filė paprieskoniuokite: pabarstykite citrininiais žuvies prieskoniais, išspauskite citriną.
- Į kepimo indą įpilkite šiek tiek aliejaus ar ištepkite ją su sviestu.
- Įkaitinkite orkaitę ir įdėkite kepti lašišą apie 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
- Kol kepasi žuvis, išlydykite sviestą, jį sumaišykite su žuvų ir žolelių prieskoniais ir įdėkite sustingti į šaldytuvą.
- Garnyrui išvirkite ryžius ir pagardinkite ryžių prieskoniais,tuo pačiu kitame puode virkite šparagines pupeles pasūdytame vandenyje.
- Iškeptą lašišos kepsnį įdėkite į lėkštę ir ant kepsnio uždėkite sviesto su prieskoniais. Sudėkite ryžius ir šparagines pupeles, apibarstykite juodomis sezamo sėklomis ir svogūno laiškais.
- Lašiša gali būti kiek sausoka, tad galite lengvai pasidaryti padažiuką prie šio kepsnio naudodami: grietinėlę (100 ml), sultinio kubelį (1 vnt.), pomidorų padažą(1 v.š.), šiek tiek miltų (1 v.š) ir , krapus (1 v.š.) ar kokius kitokius žalumynus. Viską kartu pakepinkite ir pašildykite ant keptuvės.
- Skanaus!