Lašišos kepsneliai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Žolelėmis pagardintas žuvies kepsnys
Ingredientai
- Lašišos filė 4 vnt
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Petražolės 2 šaukštas (-ai)
- Krapai 2 šaukštas (-ai)
- Garstyčios 2 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys 3 g
- Vermutas 2 šaukštas (-ai)
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Atsikirpti 4 lapus maistinės kepimo folijos, viršutinį lapą ištepti alyvuogių aliejumi;
- Lašišos gabalėlius nuplauti po tekančiu vandeniu, nusausinti;
- Į dubenėlį supilti ingredientus marinavimui: kapotas petražoles, krapus, garstyčias, citrinų sultys, vermutą, druską, išspaustą česnaką ir išmaišyti;
- Lašišą gabalėlius dėti ant kepimo folijos oda žemyn, tepti pasiruoštu marinatu;
- Foliją sandariai užsukti ir kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.