Lašišos kepsneliai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Žolelėmis pagardintas žuvies kepsnys

Ingredientai

  • Lašišos filė 4 vnt
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
  • Petražolės 2 šaukštas (-ai)
  • Krapai 2 šaukštas (-ai)
  • Garstyčios 2 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 3 g
  • Vermutas 2 šaukštas (-ai)
  • Česnakas 1 skiltelė (-ės)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Atsikirpti 4 lapus maistinės kepimo folijos, viršutinį lapą ištepti alyvuogių aliejumi;
  2. Lašišos gabalėlius nuplauti po tekančiu vandeniu, nusausinti;
  3. Į dubenėlį supilti ingredientus marinavimui: kapotas petražoles, krapus, garstyčias, citrinų sultys, vermutą, druską, išspaustą česnaką ir išmaišyti;
  4. Lašišą gabalėlius dėti ant kepimo folijos oda žemyn, tepti pasiruoštu marinatu;
  5. Foliją sandariai užsukti ir kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.

Panašūs receptai