Lašiša su šparagų padažu
Šefo receptai
Įkėlė: Geg 31, 2019
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Nežinome kaip jums, bet mums lašiša yra viena nuostabiausių žuvų - jos skonis natūraliai yra toks geras, kad ją paruošti yra labai lengva. Ši lašiša su šparagų padažu gali būti patiekiama ir kasdienei vakarienei, ir šventinei - kai reikia kažko greitai paruošiamo, bet itin skanaus ir subtilaus.
Ingredientai
- Šviežios lašišos kepsneliai 4 vnt
- Šparagai 300 g
- Riebi grietinėlė 300 ml
- Krapai 50 g
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Basmati ryžiai 1 stiklinė (-ės)
- Druska 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Eiga
- Pirmiausiai pasiruošiame ryžius, kadangi jie verda ilgiausiai. Basmati ryžius perplauname po bėgančiu vandeniu ne mažiau nei 5 kartus - gerai perplauti ryžiai išvirę bus labai birūs.
- Stiklinei ryžių reikės 2 stiklinių vandens. Užverdame ryžius, įdedame druskos ir verdame apie 7 minutes. Paragaujame ir jei išvirę, nukošiame.
- Šparagus nuplauname ir 2-3 minutes apverdame karštame vandenyje, tuomet perpjauname per pusę. Viršutinę šparagų dalį pasiliekame, ant jų dėsime lašišą, o apatinę dalį susmulkiname griežinėliais, kuriuos naudosime padažui.
- Ruošiame padažą: į įkaitintą keptuvę dedame šaukštą sviesto, apkepiname susmulkintą česnako skiltelę, pilame grietinėlę, beriame smulkintus šparagus, dedame krapus. Pasūdome pagal skonį.
- Lašišos kepsnelius pabarstome druska ir pipirais, dedame kepti į įkaitintą keptuvę arba grilį. Kepame po kelias minutes iš abiejų pusių.
- Iškepusią lašišą dedame ant šparagų viršūnėlių, apipilame padažu, šalia patiekiame basmati ryžių ir citrinos skiltelę.
- Skanaus:)