Lašiša su Čili glazūra

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Aštri lašiša? Ar kada ragavote? Siūlome išbandyti kitokį lašišos receptą. Šis patiekalas Jus privers prisiminti tikrą pavasarį ir pabudins pavasarišką nuotaiką!

Ingredientai

  • Augalinis aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Saldus Čili padažas 6 šaukštas (-ai)
  • Sojos padažas 3 šaukštas (-ai)
  • Imbieras 2 šaukštas (-ai)
  • Lašišos filė 4 vnt
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Citrinos sultys 1 vnt
  • Žirnių ankštys 8 vnt
  • Ryžių vyno actas, jeigu neturite tiks ir baltojo vyno 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Sezamo aliejus, jeigu neturite tiks ir alyvuogių 1 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Lašišos filė supjaustykite, jeigu ji nėra supjaustyta į tokio dydžio gabalėlius, kokių kepsnių norėsite.
  2. Pasiruoškite Čili padažą, sojų padažą, imbierą (pusę reikiamo kiekio, kitą sunaudosite vėliau), įpilkite aliejaus, išspauskite pusę citrinos, paprieskoniuokite, sumaišykite viską ir sudėkite lašišos filė ir palikite pasimarinuoti bent pusvalandžiui. (Jeigu neturite ir neradote čili saldaus padažo, tiesiog Čili sumaišykite su medumi.)
  3. Įkaitinkite orkaitę 180 C. Ištepkite kepimo indą aliejumi.
  4. Pasimarinavus lašišai marinatą supilkite kartu į kepimo indą. Sudėkite lašišos filė į kepimo indą ir įdėkite kepti apie 10 minučių, priklausomai nuo to, kokio dydžio lašišos kepsnius kepate.
  5. Kol kepasi lašiša į keptuvę įpilkite aliejų, likusį imbierą, česnaką, kepkite kokias 30 sekundžių, tuomet įdėkite žirnių ankštis, ryžių vyno actą, sezamo aliejų, likusį sojos padažą, pakepinkite kokią minutę, ne ilgiau, kad nesuvystų žirnių ankštys.
  6. Patiekite užpylę padažą ant lašišos, su ryžiais ir galite šalie patiekti apelsinus, juos valgydami galėsite užspausti ant kepsnio, skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!