Lašiša su agurkais ir krapais
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Gardus lašišos receptas su agurkų salotomis. Lašišą kepdami stenkitės jos neperkepinti, kad ji išliktų sultinga.
Ingredientai
- Lašišos filė 4 vnt
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Agurkai 1 vnt
- Sviestas 1 šaukštas (-ai)
- Svogūnų laiškai 2 vnt
- Krapai 2 šaukštas (-ai)
- Grietinėlė 3 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys 2 vnt
- Cukrus Pagal skonį
- Ciberžolė Pagal skonį
Eiga
- Orkaitę įkaitinti iki 230º C.
- Į kepimo formą supilkite aliejų. Lašišos gabalus apibarstykite druska ir pipirais, ciberžole, galite įlašinti šiek tiek citrinos sulčių ir grietinėlės ir dėkite į kepimo indą oda į viršų. Kepkite karštoje orkaitėje 2 minutes. Apverskite ir dar kepkite 6 – 7 min.
- Agurką nulupkite ir susmulkinkite riekėmis. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, sudėkite agurkus ir supjaustytus svogūnų laiškus, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite 2 – 3 min. Suberkite krapus, supilkite grietinėlę, citrinos sultis ir įberkite cukrų. Gerai permaišykite ir nuimkite nuo viryklės. Patiekite žuvį su agurkais ir padažu.
- Skanaus!