Lapinės salotos su ridikėliais ir agurkais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Salotų lapai 200 vnt
- Ridikėlis 6 vnt
- Kiaušiniai 2 vnt
- Grietinė 100 g
- Majonezas 100 g
- Svogūnų laiškai Pagal skonį
- Krapai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Nuplautus šalto tekančio vandens srove salotų lapus palaikyti ant sietelio, kad nuvarvėtų vandens perteklius ir suplėšyti rankomis. Ridikėlius ir agurkus supjaustyti griežinėliais, svogūnų laiškus ir krapus - smulkiai. Salotinėje sumaišyti salotų lapus, ridikėlius, agurkus ir prieskonines daržoves.
- Pagal skonį pasūdyti, užpilti majonezu ir sumaišyti su grietine. Paruoštų salotų nemaišyti. Puošti virto kiaušinio skiltelėmis, ridikėliais ir salotų lapeliais.