Kviečių, riešutų, aguonų ir razinų pagardas
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Pagardas, pudingas ar kremas, kaip bepavadinsi, taip nepagadinsi! Lietuviškas tradicinis (kiek patobulintas) Kūčių patiekalas.
Ingredientai
- Aguonos 150 g
- Graikiniai riešutai 150 g
- Kviečiai 150 g
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Razinos 100 g
Eiga
- Kviečius užpilame vandeniu ir paliekame pernakt ar bent jau 5 valandoms, kad spėtų išbrinkti.
- Kitą dieną kviečius dar kiek paverdame, kad jie suminkštėtų.
- Aguonas užpilame vandeniu ir taip pat palaikome kokias 5 valandas, kad suminkštėtų.
- Aguonoms suminkštėjus nupilame vandenį ir sumalame jas.
- Verdančiu vandeniu užpilame razinas, palaikome 15 min.
- Graikinius riešutus susmulkiname ir čiut pakepiname keptuvėje.
- Visus ingredientus sumaišome viename dubenyje su medumi.
- Šis pagardas puikiai tinka pagardinti Kūčių stalo kepinus. Skanaus!