Kuskusas
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Paragaukite kuskuso su marokietiškais skoniais. Tradicinis kuskuso paruošimo metodas yra gana sudėtingas ir reikalaujantis daug pastangų – garinimas, virimas ir nuolatinė priežiūra, kad jis nesuliptų. Tačiau beveik visuose prekybos centruose galima rasti greito paruošimo kuskuso – tereikia užpilti vieną dalį kuskuso su viena dalimi verdančio vandens (1:1), įpilti šlakelį aliejaus ir uždengtą palikti 5 minutėms. Siūlomas kuskuso variantas yra itin greitas. Esminis principas labai paprastas – pakepame kažką ant keptuvės ir sumaišome su kuskusu. Kadangi pats kuskusas yra šiek tiek sausokas, būtinai dedame vieną šviežią pomidorą dviems asmenims. Toliau – fantazija, o šiandien norėjosi daugiau aštrumo, traškumo ir saldumo.
Ingredientai
- Kuskusas 1 stiklinė (-ės)
- Morkos 3 vnt
- Šparaginės pupelės 10 vnt
- Česnakas 3 skiltelė (-ės)
- Džiovintos slyvos 8 vnt
- Džiovinti abrikosai 8 vnt
- Aitriosios paprikos prieskoniai Pagal skonį
- Pomidorai 1 vnt
- Avinžirniai 100 g
- Kuminas Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
- Aliejus Pagal skonį
Eiga
- Pirma, užkaičiame vandenį apvirti šparaginėms pupelėms.
- Kol vanduo užverda: supjaustome šiaudeliais morkas, susmulkiname svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir stambiai supjaustome džiovintas slyvas ir abrikosus.
- Įdedame pupeles apvirti (apverda per 5 minutes) ir pradedame kaitinti keptuvę su 2 šaukštais aliejaus.
- Apkepiname morkas, pridedame apvirtas šparagines pupeles, svogūną, česnaką, aitriąją papriką, konservuotus avinžirnius ir džiovintus vaisius.
- Užpilame kuskusą verdančiu vandeniu ir į kepančias daržoves įdedame kubeliais supjaustytą pomidorą.
- Viską kepame apie 10 minučių, pomidorą dedame po pirmų 7 minučių – svarbiausia, kad morkos butų tiek traškios, kiek norisi.
- Prieš viską sumaišant su kuskusu, gausiai paskaniname maltu kuminu ir norimu druskos kiekiu. Patiekalas paruoštas.