Kuskusas

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Paragaukite kuskuso su marokietiškais skoniais. Tradicinis kuskuso paruošimo metodas yra gana sudėtingas ir reikalaujantis daug pastangų – garinimas, virimas ir nuolatinė priežiūra, kad jis nesuliptų. Tačiau beveik visuose prekybos centruose galima rasti greito paruošimo kuskuso – tereikia užpilti vieną dalį kuskuso su viena dalimi verdančio vandens (1:1), įpilti šlakelį aliejaus ir uždengtą palikti 5 minutėms. Siūlomas kuskuso variantas yra itin greitas. Esminis principas labai paprastas – pakepame kažką ant keptuvės ir sumaišome su kuskusu. Kadangi pats kuskusas yra šiek tiek sausokas, būtinai dedame vieną šviežią pomidorą dviems asmenims. Toliau – fantazija, o šiandien norėjosi daugiau aštrumo, traškumo ir saldumo.

Ingredientai

  • Kuskusas 1 stiklinė (-ės)
  • Morkos 3 vnt
  • Šparaginės pupelės 10 vnt
  • Česnakas 3 skiltelė (-ės)
  • Džiovintos slyvos 8 vnt
  • Džiovinti abrikosai 8 vnt
  • Aitriosios paprikos prieskoniai Pagal skonį
  • Pomidorai 1 vnt
  • Avinžirniai 100 g
  • Kuminas Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį
  • Aliejus Pagal skonį

Eiga

  1. Pirma, užkaičiame vandenį apvirti šparaginėms pupelėms.
  2. Kol vanduo užverda: supjaustome šiaudeliais morkas, susmulkiname svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir stambiai supjaustome džiovintas slyvas ir abrikosus.
  3. Įdedame pupeles apvirti (apverda per 5 minutes) ir pradedame kaitinti keptuvę su 2 šaukštais aliejaus.
  4. Apkepiname morkas, pridedame apvirtas šparagines pupeles, svogūną, česnaką, aitriąją papriką, konservuotus avinžirnius ir džiovintus vaisius.
  5. Užpilame kuskusą verdančiu vandeniu ir į kepančias daržoves įdedame kubeliais supjaustytą pomidorą.
  6. Viską kepame apie 10 minučių, pomidorą dedame po pirmų 7 minučių – svarbiausia, kad morkos butų tiek traškios, kiek norisi.
  7. Prieš viską sumaišant su kuskusu, gausiai paskaniname maltu kuminu ir norimu druskos kiekiu. Patiekalas paruoštas.

Panašūs receptai