Kuskusas
Porcijos:
                2 porcijos
            Sudėtingumas:
                Pradedančiajam
            Paruošimo laikas:
                45 min.
            Paragaukite kuskuso su marokietiškais skoniais. Tradicinis kuskuso paruošimo metodas yra gana sudėtingas ir reikalaujantis daug pastangų – garinimas, virimas ir nuolatinė priežiūra, kad jis nesuliptų. Tačiau beveik visuose prekybos centruose galima rasti greito paruošimo kuskuso – tereikia užpilti vieną dalį kuskuso su viena dalimi verdančio vandens (1:1), įpilti šlakelį aliejaus ir uždengtą palikti 5 minutėms. Siūlomas kuskuso variantas yra itin greitas. Esminis principas labai paprastas – pakepame kažką ant keptuvės ir sumaišome su kuskusu. Kadangi pats kuskusas yra šiek tiek sausokas, būtinai dedame vieną šviežią pomidorą dviems asmenims. Toliau – fantazija, o šiandien norėjosi daugiau aštrumo, traškumo ir saldumo.
Ingredientai
- Kuskusas 1 stiklinė (-ės)
 - Morkos 3 vnt
 - Šparaginės pupelės 10 vnt
 - Česnakas 3 skiltelė (-ės)
 - Džiovintos slyvos 8 vnt
 - Džiovinti abrikosai 8 vnt
 - Aitriosios paprikos prieskoniai Pagal skonį
 - Pomidorai 1 vnt
 - Avinžirniai 100 g
 - Kuminas Pagal skonį
 - Druska Pagal skonį
 - Aliejus Pagal skonį
 
Eiga
- Pirma, užkaičiame vandenį apvirti šparaginėms pupelėms.
 - Kol vanduo užverda: supjaustome šiaudeliais morkas, susmulkiname svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir stambiai supjaustome džiovintas slyvas ir abrikosus.
 - Įdedame pupeles apvirti (apverda per 5 minutes) ir pradedame kaitinti keptuvę su 2 šaukštais aliejaus.
 - Apkepiname morkas, pridedame apvirtas šparagines pupeles, svogūną, česnaką, aitriąją papriką, konservuotus avinžirnius ir džiovintus vaisius.
 - Užpilame kuskusą verdančiu vandeniu ir į kepančias daržoves įdedame kubeliais supjaustytą pomidorą.
 - Viską kepame apie 10 minučių, pomidorą dedame po pirmų 7 minučių – svarbiausia, kad morkos butų tiek traškios, kiek norisi.
 - Prieš viską sumaišant su kuskusu, gausiai paskaniname maltu kuminu ir norimu druskos kiekiu. Patiekalas paruoštas.